De R is weer in de maand…weet u nog wat dit betekent?!
Mijn moeder gaf ons vroeger altijd vitamine C & D extra in de herfst/wintermaanden. Dat is top!
Ik wou dat meer mensen dat deden, dan waren er beslist minder mensen ziek.
Vitamine C is er ook zo eentje…ascorbinezuur. Het wordt in veel producten verwerkt als conserveermiddel. Immers bacteriën gedijen niet zo goed in een zuur milieu. Het zit in veel groente, aardappelen en fruit.
En als we daar genoeg van eten, dan krijgen we genoeg vitamine C binnen…toch?! Ons lichaam is (in tegenstelling tot de meeste dieren) niet (meer) in staat zelf vitamine C aan te maken.
We moeten dit dus bewust eten of in de vorm van een tablet consumeren.
Bij de bank sta je toch ook liever niet in het rood!
Vitamine C is een anti-oxidant (oxideren = roesten/afbraak van weefsel) stress, roken en luchtvervuiling zorgt voor extra oxidatie, dus ook voor meer behoefte aan anti-oxidanten!
O.a. ons immuunsysteem en bindweefsel zijn er afhankelijk van. Het helpt bij de aanmaak van collageen; de meest voorkomende (stevigheid gevende) bouwstof in ons lichaam. Heeft u vaak last van bloedend tandvlees, blauwe plekken of verkoudheden, dan heeft u waarschijnlijk een tekort. Teveel aan vit. C plast u gewoon weer uit.
Mind your body!
Categorieën