Waarom ben je in de zomer nooit ziek?!

Heb jij je dat wel eens afgevraagd?
Zolang de zon hoog aan de hemel staat worden de zonnestralen niet door de ozonlaag afgezwakt en kan je huid, onder invloed van UVB vitamine D aanmaken.

zon 2

Staat de zon laag zoals in de vroege ochtend/avond of herfst/winter dan worden deze stralen minder en daarmee ook de aanmaak van vitamine D.

Deze moet ook nog eens op de blootgestelde huid plaatsvinden. En daar zit dan meestal een jas overheen.

Te weinig aanmaak van vitamine D kan heel veel gevolgen hebben voor je gezondheid. Dr. Gert Schuitmaker heeft er zelfs een boekje over geschreven.

vitamined boek

Lees meer: Waarom ben je in de zomer nooit ziek?!

Vitamine

De R is weer in de maand...weet u nog wat dit betekent?!
Mijn moeder gaf ons vroeger altijd vitamine C & D extra in de herfst/wintermaanden. Dat is top! Ik wou dat meer mensen dat deden, dan waren er beslist minder mensen ziek.

Lees meer: Vitamine

Bruin?!

Tjonge jonge wat valt dat weer tegen in Nederland deze zomer. Fijn als je dan nog even weg kunt naar een warm land.
Nog snel even op de zonnebank om niet gelijk met die Hollandse kleur aan te komen is dan begrijpelijk.
Denk echter niet dat deze kleur bescherming bied tegenverbranding door de zon! De meeste zonnebanken stralen UVA uit (=bruining) maar de huid kan dan toch nog verbranden omdat deze niet echt dikker is geworden.

Lees meer: Bruin?!

Vakantie

Gaat u nog of bent u al geweest vakantie is goed voor de geest.

Even een andere omgeving, of op zijn minst geen verplichtingen, dat is pas heerlijk. Op andere gedachten komen en als het zonnetje schijnt de inwendige accu opladen.

Slapen zolang als je wilt, opblijven zolang als je wilt.

Lees meer: Vakantie

Licht

We zijn ons er meestal niet van bewust, en vinden het heel normaal dat er licht is.

Gelukkig is er de zon die dat grotendeels voor ons mogelijk maakt. In het zonlicht zit dan ook een heel spectrum aan stralen. Dit kun je goed waarnemen als de regen het zonlicht in zijn kleuren opsplitst en er een regenboog ontstaat. Infrarood stralen zijn echter niet zichtbaar, ze maken dat zonlicht zo lekker warm aanvoelt.

Lees meer: Licht

Eindelijk LENTE

Joepie, de zon schijnt, eindelijk krijgen we weer wat kleur, en de natuur ook.

De voorjaarszon kan ook al voor verbranding van de huid zorgen, dus smeer deze in als u voor langere tijd van plan bent naar buiten te gaan. Ons huidje is teveel zon ineens nog niet gewend. En vooral kinderen goed beschermen tegen de zon!

Helaas zie ik het nog te vaak in mijn praktijk dat de huid verbrand is en vervelt. Nu maar hopen dat er in de toekomst geen huidkanker van komt.

Lees meer: Eindelijk LENTE

De schoonheidsspecialist en de man

Waarom zou je daar nu heengaan, naar de schoonheidsspecialist. Als je huid (nog) gaaf is en geen rare of vervelende plekjes vertoont zie je daar misschien niet direct het nut van.

 

Hoewel een goede schoonheidsspecialist tegenwoordig juist heel veel voor je kan betekenen.

 

Mannen hebben net zo goed als vrouwen een huid.

Deze veroudert ook, en met goed onderhoud vertraag je deze veroudering aanzienlijk.

 

Met je auto ga je toch ook regelmatig door de wasstraat en laat je minstens 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt uitvoeren en een APK. Of verzorg je jouw auto beter dan je eigen huid?! Helaas kan je niet na een x aantal jaren een nieuwe huid kopen. Verzorg deze dus NU goed!

Lees meer: De schoonheidsspecialist en de man

Veroudering

Is er nu echt wat aan te doen? Of legt u zich er liever bij neer dat u veroudert?

Gelukkig hoeven we niet meer jong te sterven aan allerlei ziektes. Maar des te meer komt nu naar voren hoe we er uit komen te zien als we wèl oud worden.

Stress en bepaalde negatieve omstandigheden hebben veel invloed op ons uiterlijk en dat is helaas niet altijd te omzeilen.

Lees meer: Veroudering

Droge huid

Heeft u ook last van een droge huid in de winter?! De luchtvochtigheid is erg laag. En daarom zal er weer flink gesmeerd moeten worden met een cremé die ervoor zorgt dat het vocht in de huid vastgehouden wordt (dus zonder paraffine liquidum of andere minerale olieën). Een gevoelige huid heeft dit nog veel meer nodig omdat deze door een slechte sluiting van de opperhuid nog meer vocht verliest en irriterende stofjes veel gemakkelijker kunnen binnendringen.

Lees meer: Droge huid

Toppertje

Ik word afgeleid door koolmeesjes die nog vrolijk tussen de takken van de bomen springen. Wat een toppertje, deze herfst. Omdat het nu niet stormt en waait blijven de blaadjes wat langer aan de bomen en kunnen we van die prachtige herfstkleuren genieten. Grijp je kans! Enjoy the moment.

Lees meer: Toppertje

Pink ribbon

 

De reden waarom ik schrijf is de hoop dat u er beter en slimmer van wordt. Eén op de acht vrouwen krijgt borstkanker! Wetenschappers zijn in de weer om hier iets op te vinden. Maar wat kun je zelf doen?

Zelf ben ik zeer op mijn gezondheid gesteld. Misschien ben ik nog te jong om hier over na te denken. Maar je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Zonder gezondheid houdt alles op. We kunnen nog zoveel willen, iemand die ziek is wil nog maar één ding... gezond zijn.

Lees meer: Pink ribbon