Immuunsysteemversterkend

Maatregelen m.b.t. (Corona) virussen e.d.

Niet alleen de hygiëne maatregelen zijn verscherpt, maar ook ons immuunsysteem moet worden geoptimaliseerd!

Onderstaande tips kunnen je hierbij helpen.

Om verspreiding van virussen te voorkomen moeten we extra allert zijn op goede hygiëne;
- Nies in je elleboog
- snuit je neus in een papieren zakdoek en gooi deze gelijk weg, was daarna je handen
- was je handen 40 seconden met zeep b.v. Savon Noir waar tea tree in verwerkt zit voor extra virusdodende eigenschappen
- schud geen handen
- blijf thuis als je je niet helemaal 100% lekker voelt

Een goed immuunsysteem beschermt ons lichaam tegen een virusaanval.

(kanttekening; gezonde mensen lopen het minste risico, mensen met een onderliggend ziektebeeld moeten extra voorzichtig zijn!)

Het is de tijd van het jaar dat onze vitamine D reserves van afgelopen zomer ver op zijn. Vitamine D versterkt het immuunsysteem en krijgen we in grote hoeveelheden binnen via de zon. Als je schaduw langer is dan je lichaam maak je huid weinig tot geen van deze vitamine aan. De huid moet dan natuurlijk ook nog eens onbedekt zijn.

Helaas zitten ook door overproductie van de voeding niet meer alle vitamines in voldoende hoeveelheden erin. En dat is als je er al voldoende van eet. Selenium is hier een voorbeeld van en heel belangrijk voor ons lichaam.

We zijn als mens het vermogen in de evolutie verloren om zelf vitamine C aan te maken. Het is daarom noodzakelijk dit dagelijks aan te vullen!

Rust, reinheid en regelmaat zeiden onze voorouders niet voor niets...

Hoe versterkt je je immuunsysteem?!

- Ontspanning: slaap +/- 8 uur per nacht en doe indien je moe bent een powernap voor 15 uur 's middags en niet meer dan 15 minuten.
- Beweging: beweeg voordat je doet eten, dit verlaagt de ontstekingsfactoren in ons lichaam. Doe dit bij voorkeur buiten!
- Voeding: eet per dag 500 gram groente, 2-3 stuks fruit en gebruik kruiden, een beetje vlees, vis en ei, variatie is hierbij het sleutelwoord!
- Supplementen: vul je voeding aan met vitamine D3, Vitamine C 3000mg per dag, zink, selenium en magnesium.
- Mindset: wat je aandacht geeft wordt groter, waar geef jij de meeste aandacht aan?!

We kunnen deze periode gebruiken om aandacht te besteden aan onszelf en onze gezondheid. 'What doesn't kill you makes you stronger', dus laten we vooral zorgen dat we hier sterker uit komen en positief blijven. 
Angst is een emotie en een slechte raadgever, het schakelt het denken uit. Blijf vooral nadenken.

 'P.s. van bovenstaande tips wordt je immuunsysteem niet alleen beter, je wordt ook nog eens fitter, gezonder en mooier!!!'