Tips voor een droge huid

Winter beauty tips

Je huid heeft wat te verduren deze winter; de verwarming binnen, gure wind buiten drogen je huid uit.
Velletjes op je lippen, kloofjes aan je vingers. Als je niet uitkijkt gaat het nog pijn doen ook.
Je kan echter veel doen om dit te voorkomen.

Tip 1
Houd aanraking met water zo kort als mogelijk; 
Afwasmiddel is bedoeld om vet op te lossen en is sterk uitdrogend op je huid, dus als je het op de hand doet, dan gebruik handschoenen!

Tip 2
Gebruik na het handen wassen een handencrème zonder paraffine liquidem, 
ook geen vasaline of andere minerale oliën, het mag dan wel prettig op de huid aanvoelen, maar droogt de huid uit waardoor er een zogenaamde 'paraffine verslaving' ontstaat.

Tip 3
Klinkt al een open deur, maar drink voldoende water; 1 liter per 40 kg lichaamsgewicht per dag. Je bestaat voor zo'n 65% uit water en aan je huid zie je gauw tekorten.

Tip 4
Zorg voor voldoende huidvetten van binnen uit. 
Omega 3 in de vorm van vette vis (Makreel, zalm en haring) of visoliecapsules gecombineerd met vitamine E of squalaan of ceramides is een absolute noodzaak voor je huid, ze houden je huidcellen bij elkaar waardoor de huid niet gaat barsten!

Tip 5
Scrub je huid regelmatig.
Dode huidschilfers geven je huid een doffe uitstraling en verhinderen de opname van goede crème's. Bovendien kunnen dode huidschilfers je huid verstoppen.

Tip 6
Bescherm je huid met een crème met natuurlijke oliën. Het geeft een extra beschermlaagje tegen uitdroging en daarmee veroudering, het laat je huid stralen!

Tip 7
Gebruik geen labello of puroll op je lippen, hier zit paraffine liquidem in en veroorzaakt nog meer velletjes waardoor je het probleem in stand houdt.

Succes!