Wil jij je echte leeftijd weten?!

'AGE is more​ than just a number'

laat dan je AGE's meten!

Boek een afspraak

OERsterk

Een OERsterke leefstijl vermindert drastisch veroudering van je lichaam

Verjonging

Verjonging van je lichaam is echt mogelijk van binnenuit

Ontspanning

Ontspanning mag niet ontbreken naar herstel 

Beauty

Liefde voor de huid moet natuurlijk van twee kanten komen

Wat zijn AGE's

Geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE's) zijn schadelijke verbindingen die worden gevormd wanneer eiwitten en/of vetten worden gecombineerd met suiker in de bloedbaan. Dit proces heet glycatie.

Wanneer ze zich in hoge concentraties ophopen, verhogen ze het risico op veel ziekten.

AGE's kunnen zich ook in voedingsmiddelen vormen. Voedingsmiddelen die zijn blootgesteld aan hoge temperaturen, zoals tijdens grillen, braden of roosteren, bevatten vaak een hoog gehalte aan deze verbindingen. In feite levert voeding de grootste bijdrage aan AGE's. Gelukkig beschikt uw lichaam over mechanismen om deze schadelijke stoffen te elimineren, waaronder die met antioxiderende en enzymatische activiteit.
Maar als je te veel AGE's binnenkrijgt - of er te veel spontaan ontstaan ​​- kan je lichaam ze niet bijbenen. Zo hopen ze zich op. Hoewel lage niveaus over het algemeen niets zijn om u zorgen over te maken, is aangetoond dat hoge niveaus oxidatieve stress en ontsteking veroorzaken. In feite zijn hoge niveaus in verband gebracht met de ontwikkeling van vele ziekten, waaronder diabetes, hartaandoeningen, nierfalen en de ziekte van Alzheimer, evenals vroegtijdige veroudering. Bovendien lopen mensen met een hoge bloedsuikerspiegel, zoals mensen met diabetes, een hoger risico om te veel AGE's te produceren, die zich vervolgens in het lichaam kunnen ophopen.

Daarom roepen veel gezondheidswerkers op dat AGE-niveaus een kenmerk van de algehele gezondheid worden. 

Moderne diëten zijn gekoppeld aan hoge niveaus van AGE's

 Sommige moderne voedingsmiddelen bevatten relatief veel AGE's. Dit komt vooral door populaire kookmethoden waarbij voedsel wordt blootgesteld aan droge hitte. Deze omvatten barbecueën, grillen, braden, bakken, braden, sauteren, grillen, dichtschroeien en roosteren. Deze kookmethoden kunnen ervoor zorgen dat voedsel lekker smaakt, ruikt en er goed uitziet, maar ze kunnen uw inname van AGE's verhogen tot mogelijk schadelijke niveaus. Door droge hitte kan het aantal AGE's zelfs 10-100 keer hoger zijn dan bij ongekookt voedsel. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals dierlijk voedsel met veel vet en eiwitten, zijn gevoeliger voor AGE-vorming tijdens het koken.
Voedingsmiddelen met het hoogste aantal AGE's zijn vlees (vooral rood vlees), bepaalde kazen, gebakken eieren, boter, roomkaas, margarine, mayonaise, oliën en noten. Gefrituurd voedsel en sterk bewerkte producten bevatten ook hoge niveaus. 
Dus zelfs als uw dieet redelijk gezond lijkt, kunt u een ongezonde hoeveelheid schadelijke AGE's consumeren, alleen al vanwege de manier waarop uw voedsel wordt gekookt.

Wanneer AGE's zich ophopen, kunnen ze de gezondheid ernstig schaden

Je lichaam heeft natuurlijke manieren om schadelijke AGE-verbindingen kwijt te raken. Als u echter te veel AGE's in uw dieet binnenkrijgt, zullen ze zich sneller opbouwen dan uw lichaam ze kan elimineren. Dit kan elk deel van uw lichaam aantasten en is daarmee verbonden een echt gezondheidsprobleem. In feite worden hoge niveaus geassocieerd met de meeste chronische ziekten. Deze omvatten onder meer hartaandoeningen, diabetes, leveraandoeningen, Alzheimer, artritis, nierfalen en hoge bloeddruk. Een studie onderzocht een groep van 559 oudere vrouwen en ontdekte dat degenen met de hoogste bloedspiegels van AGE's bijna twee keer zoveel kans hadden om te overlijden aan een hartaandoening dan degenen met de laagste waarden. 
Een andere studie wees uit dat onder een groep personen met obesitas, degenen met het metabool syndroom hogere AGE's in hun bloed hadden dan degenen die verder gezond waren. Van vrouwen met (PCOS) polycysteus ovariumsyndroom, een hormonale aandoening waarbij de oestrogeen- en progesteronspiegels uit balans zijn, is aangetoond dat ze hogere AGE's hebben dan vrouwen zonder de aandoening. Bovendien is een hoge consumptie van AGE's via de voeding direct in verband gebracht met veel van deze chronische ziekten. Dit komt doordat AGE's de lichaamscellen beschadigen en oxidatieve stress en ontsteking bevorderen. Hoge ontstekingsniveaus gedurende een lange periode kunnen elk orgaan in het lichaam beschadigen 

Dus hoeveel is teveel?

Het gemiddelde AGE-verbruik in New York wordt geschat op ongeveer 15.000 AGE-kilounits per dag, waarbij veel mensen veel hogere niveaus consumeren. Daarom wordt een dieet met een hoge AGE vaak aangeduid als iets dat significant meer is dan 15.000 kilounits per dag, en alles wat ver daaronder ligt, wordt als laag beschouwd. 

Overweeg uw dieet om een ​​idee te krijgen of u te veel AGE's gebruikt. Als u regelmatig gegrild of geroosterd vlees, vaste vetten, volle zuivelproducten en sterk bewerkte voedingsmiddelen eet, verbruikt u waarschijnlijk vrij hoge niveaus van AGE's. 

Aan de andere kant, als u een dieet eet dat rijk is aan plantaardig voedsel, zoals fruit, groenten, peulvruchten en volle granen, en magere zuivelproducten en minder vlees consumeert, zullen uw AGE-waarden waarschijnlijk lager zijn. Als u regelmatig maaltijden bereidt met vochtige warmte, zoals soepen en stoofschotels, verbruikt u ook lagere niveaus van AGE's. Om dit in perspectief te plaatsen, volgen hier enkele voorbeelden van AGE-hoeveelheden in gewone voedingsmiddelen, uitgedrukt in kilounits per liter:
- 1 gebakken ei: 1.240 kU / l
- 1 roerei: 75 kU / l
- 2 ons (57 gram) geroosterde bagel: 100 kU / l
- 2 ons verse bagel: 60 kU / l
- 1 eetlepel room: 325 kU / l
- ¼ kopje (59 ml) volle melk: 3 kU / l
- 3 ons gegrilde kip: 5.200 kU / l
- 3 ons gepocheerde kip: 1.000 kU / l
- 3 ons frietjes: 690 kU / l
- 3 ons gebakken aardappel: 70 kU / l
- 3 ons (85 gram) geroosterde biefstuk: 6.600 kU / l
- 3 ons gestoofd rundvlees: 2.200 kU / l

Als u regelmatig voedsel op hoge temperaturen kookt of grote hoeveelheden bewerkte voedingsmiddelen consumeert, is uw AGE-niveau waarschijnlijk hoog.

Meten is weten

Voor slecht € 20,- kan je je AGE's laten meten bij ons.
Dit gaat snel en pijnloos.
De AGE reader dient enkel op 3 plaatsen gezet te worden op de onderarm.

Gemeten wordt dan:
- de huidleeftijd
- de hoeveelheid AGE's
- de biologische leeftijd van het lichaam

Je krijgt bovendien een lijst met tips hoe je je AGE's kan verminderen!

Combineer je de AGE meeting met een behandeling dan is deze in de jubileummaand zelfs slechts € 10,- !